tiistai 8. heinäkuuta 2014

Uusi lajialuevaltaus: skeittaaminen

Ja näin minäkin olen vihdoin saanut skeittaamisen salat avaimenperineen haltuun! Aikoja sitten olin päättänyt, että aloitan snoukkailun puutteessa kesäharrastuksen. Tällöin mietin, että se olisi varmaan se wakeboarding, joka olemuksellaan muistuttaa kaikista eniten lumilautailua. Suomen kesä on kuitenkin lyhyt ja vaikka itse lajiin jäisinkin koukkuun, niin tuskin saisin lautailunigoja tyydytettyä niin hyvin kuin tarvitsisi. Wakeboarding on siis jäänyt hieman ajatuksen tasolle, vaikkakin mulla odottaa semmonenkin sessio tuossa kuun lopussa ;)

Tiistaina 17. kesäkuuta auto starttasi kohti Helsingin Suvilahtea jossa oli tulevana Tyttörullalautailijoiden aloittelijasessarit. Automatkan sylissä odotti avomiehen vanha ja hieman kulahtanut skeittilauta, jonka päällä uskalsin hieman seistä. Kuitenkin ajatus liikkeelle lähdöstä tuntui ihan mahottomalta ja odotinkin että tänään opittaisiin vain kulkemaan eteenpäin, jos sitäkään. Tapahtumapaikalla odotti kuitenkin tsemppaava joukko naisia eri ikäluokista. Opinkin kaiken kaikkiaan rullaamaan etiäpäin, kääntymään, skeittaa pikkuriikkisesti kaarien megaloivia kohtia ja jopa ollien paikaltaan :D Ryhmässä oppiminen tekikin tästä lajivaltauksesta lastenleikkiä ja sen jälkeen oonkin jatkanut skeittailuhommia hakeutumalla skeittaavien kavereiden seuraan ja jonnekkin Helsingin avaralle spotille.

Tosiaan, tämä laji yllätti erittäin positiivisella tavalla. Joku se vaan on noissa laudoissa, joka viehättää niin paljon. Seuraavat haasteet mulla onkin saada se ollie lähtemään ihan liikkeestä, mutta ainakin toistaiseksi se jännittää niin paljon, että päädyn tekemään vain epämääräisen x-hypyn laudan päällä. Laitan vielä lopuksi lyhyen videon mun ensimmäisen päivän ollie -treeneistä, joita jatkoin kotipihalla Suvilahden jälkeen. Huom! Älkää ottako musta mallia vaan käyttäkää kypärää ja muita turvallisia suojia kun harjoittelette uusia juttuja :)Ihan mieletön energia! Tässä ryhmässä oppi :) Kuva: Suvi Höydén/blogi


Kuvatodiste siitä, että ensinäkin olen pysynyt laudan päällä ja vielä tommosessa pienessä mäessä ;)
Kuva: Suvi Höydén/blogi

Miehen hyvinpalvellut lauta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti